Werkwijze

Bij hondenkapsalon Jimay wordt gewerkt met de nieuwste methodes om uw hond de vacht behandeling te bieden die uw hond nodig heeft.

Uw hond wordt gewassen met de zogenaamde badpomp dat betekend een diepere vachtreiniging en geeft tevens een huidmassage voor een betere doorbloeding van de huid.
Wij wassen met Double K en Pet Esthe.

We föhnen met een waterblazer om uw hond op een zo’n snel mogelijke manier droog te krijgen zodat de huid niet uitdroogt of de hond het niet te warm krijgt.

Standaard word het haar uit de oren verwijdert en de nagels geknipt (de meningen zijn verdeeld over wel of niet haar uit de oren te halen, geeft u aan wat u wilt?).
Als het nodig is kunnen wij de anaalzakjes leegdrukken.
Uw hond word handgeknipt/ geëffileerd of met de tondeuse in ieder gewenst model gebracht.
Even ruwharige hond met de hand geplukt in het gewenste model.

Als de hond klaar is met zijn behandeling hoeft uw hond niet in een bench/kenneltje te wachten. Hij/zij loopt gezellig rond terwijl u onderweg bent om uw hond op te halen.

We gaan diervriendelijk te werk en in samenwerking met de eigenaar hopen we dan ook uw hond zijn beste vachtverzorging mee te geven. En zijn verblijf in trimsalon zo prettig mogelijk te laten verlopen.

Stagiaires
Bij hondenkapsalon Jimay geven we ook stagiaires de kans om het vak te leren.
Ze helpen de hele dag mee en zijn er bijna alle dagen. Het is heel erg gezellig om met meerdere mensen aan het werk te zijn.
Als de stagiaires er klaar voor zijn leren ze knippen/ effileren en model plukken op hun zelf meegebrachte hond!

Enkele foto’s tijdens mijn werkzaamheden

Scroll naar boven